Azt akarjuk, hogy az unokáink egy európai kalifátusban éljenek?

2015. szeptember 01. 07:47

Mindannyiunknak fel kell tenni azt a kérdést: szeretnénk-e, hogy az unokáink az „Európai Egyesült Kalifátusok”-ban éljenek? Az én válaszom erre: nem. Interjú.

2015. szeptember 01. 07:47
Rogán Antal
Magyar Idők

– Bár a baloldal nem is olyan régen még álproblémát emlegetett, mára ott tartunk, hogy a honvédség mozgósításán dolgozik a kormány. Hogy jutottunk el idáig?

– Reméljük, hogy soha nem lesz szükség a katonákra. Ez az áradat, amelyet egészen nyugodtan nevezhetünk újkori népvándorlásnak, lassan egész Európát fenyegeti. Hihetetlen számban érkeznek a megélhetési bevándorlók a zöldhatáron keresztül, és a népvándorlásnak folyamatos, európai szemmel beláthatatlan utánpótlása van. Korábban is volt ilyen, ám az utóbbi időszakban az úgynevezett balkáni útvonal felértékelődött, ebben pedig sajnos Magyarországnak kiemelt szerep jut. Ez a keresztény Európa létét fenyegető gazdasági és kulturális kihívás. Mindannyiunknak fel kell tenni azt a kérdést: szeretnénk-e, hogy az unokáink az »Európai Egyesült Kalifátusok«-ban éljenek? Az én válaszom erre: nem.

– Az európai vezetők megszólalásait figyelemmel kísérve nem ez az általános vélemény.

– Az a bevándorláspolitika, amit Európa folytatott, megbukott. Az unió egyes politikusai felelőtlen nyilatkozataikkal lényegében a gazdasági bevándorlókat biztatják. Ha Európa nem tud ennyi illegális megélhetési bevándorlót fogadni, akkor ezt ki kell mondani. Nyilvánvaló, hogy egységes európai fellépésre van szükség, de mindenekelőtt Európa határait kell megvédeni. Rendkívül lehangoló, hogy a magyarokon és talán a spanyolokon kívül az európai kormányok nem akarják az európai határokat megvédeni. Pedig a schengeni európai uniós egyezmény mindenkinek kötelezővé teszi a külső határok védelmét. Ha mi, magyarok ezt nem tennénk meg, akkor akár az EU-ból, de a schengeni övezetből mindenképpen kitehetnek minket. Schengen Európa egyik legnagyobb vívmánya – nekünk közép-európaiaknak mindenképpen –, ha az európai uniós határországok nem védik meg a határokat, minden gazdasági bevándorlót korlát nélkül átengednek, akkor maga Schengen, az Európai Unión belüli szabad mozgás kerül veszélybe. Ezért kell felhatalmaznia az Országgyűlésnek a kormányt arra, hogy Magyarország minden szükséges eszközzel meg tudja védeni a határait. ()

– Nincs közös álláspont Európában, de ha már említette Gyurcsány Ferencet, Magyarországon sincs konszenzus. A volt kormányfő éppen Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének az álláspontját tartja követendőnek, aki úgy fogalmazott: »soha nem küldünk vissza embereket, akik a védelmünkre szorulnak, ezt kőbe vésték a törvényeink és az alapszerződéseink«.

– Gyurcsány Ferencet kilóra megvette az Európai Bizottság. Gyurcsány családi cége a Juncker vezette bizottságtól kapja a pénzét, így semmi meglepő nincs abban, amikor a volt miniszterelnök az Európai Unió megbukott bevándorláspolitikáját szajkózza a magyar médiában. A parlament szeptemberben egy országgyűlési határozatban szeretné világossá tenni, mit üzennek a magyarok az Európai Unió vezetőinek. Van mögöttünk egy nemzeti konzultáció, a magyar emberek megüzenték, hogy mit gondolnak. Azt gondolják, hogy megbukott az unió bevándorláspolitikája, szigorúbb szabályozásra van szükség az illegális bevándorlókkal és az embercsempészekkel szemben, és azt gondolják, ha folytatódik az unió megengedő bevándorláspolitikája, akkor fokozódhat a terrorveszély. A magyar polgárok véleménye a meghatározó, nem pedig az, hogy a politikai elit egyes szereplői mit gondolnak. A baloldal vezetői már fél évvel ezelőtt kiállították magukról a bizonyítványt, amikor azt mondták, hogy nincs is ilyen probléma, most pedig naponta szembesülhetünk a valósággal. Azok a vezetők, akik a helyzetet így mérték fel, alkalmatlanok. Szerencsére nem ők kormányoznak, és Magyarország elkezdte magát felvértezni, mert különben a baj sokkal nagyobb lenne, mint amit most érzékelünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jenggot
2015. szeptember 02. 02:55
A fasiszta kormány és barnaingesei(jobbik) kimentették a seggét.
exlibris
2015. szeptember 02. 02:19
Nem, nem akarjuk! Ezért most már nem szövegelni kellene, hanem végre megvalósítani a tényleges határzárat, ha másképp nem lehet, hát akár tűzparanccsal is! Nem holnaputánra, hanem tegnapra! Érted Tóni? Mert ami eddig történt, az kínos röhej, nem más. Nektek röhej, a lakosságnak meg sajnos kínos.
gudmen
2015. szeptember 01. 23:23
tónika..steinerrel megy a biznisz...hadoválsz kicsit az apokaliptikus jövöröl..addig se firtatja az V. kerületi ügyészség...honnan mennyi milliárdot panamáztál össze a te javadra..az adofizetök kárára? mikor csukják már le ezeket a tetveket.. román ügyszség segiccsé!!!
VakzKommondor
2015. szeptember 01. 22:57
mi van tóni, rendezted át a lopott ingatlant, és pont a k-nál nyílt ki a lexikon? Vagy honnan ez a műveltség? tudsz te rendesen focizni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!