Átháríthatják-e a bankok a tranzakciós adót?

2012. november 13. 09:20

A NOL Tv fideszes képviselőket kérdezett arról, hogy Matolcsy György elképzelésével ellentétben miért hárítják át a bankok januártól mégis ügyfeleikre a tranzakciós illetéket.

2012. november 13. 09:20

Iván László szerint erről a kérdésről Matolcsyt kell megkérdezni, Horváth János véleménye szerint pedig a kormány ilyesmibe nem avatkozik bele. Turi-Kovács Béla elmagyarázta: az üzleti életben ez már csak úgy működik, hogy amit át lehet hárítani, azt áthárítják, szerinte pedig nem a családokkal kéne mindent megfizettetni. Nyitrai Zsolt elmondta: a kormány azon töri magát, hogy a bankadót hogyan tudják a bankokkal megfizettetni, ezen törik a fejüket jelenleg is.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tommybravo
2012. november 14. 09:23
Még hogy az otp nem terheli át??? http://www.origo.hu/gazdasag/20121113-a-tranzakcios-ado-atharitasanak-trukkjei.html "A leggyakoribb és legegyszerűbb módszer az, hogy az átutalások és készpénzfelvétel eddigi díjait közel 2, illetve 3 százalékkal (az eddig maximált fix költésget pedig 6000 forinttal) megemelték az új hirdetményekben - így járt el az Erste, a CIB, a Budapest Bank vagy az OTP is, némelyikük kerek-perec megjelölve, hogy az áremelés oka a tranzakciós illeték kormány általi bevezetése. " Mondjuk százalék helyett nyilván ezreléket akart írni a slendrián újságíró, de a lényeg benne van.
Szadik_1
2012. november 13. 21:41
Kölcsönöket vesznek majd fel, hogy ne kelljen áthárítaniuk. (Valószínűleg.:)
daniel1992
2012. november 13. 20:31
Ha át is hárítja el kell oda menni, ahol nem hárítják át! Alkalmazkodni kell a viszonyokhoz, nem nyavajogni!!
Akitlosz
2012. november 13. 17:02
Türelmesek ezek a képviselők a nyilvánvalóan provokatív, a riporter véleményét tartalmazó kérdések megválaszolásában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!